Banner Sporten

Zo fit als je kunt

Met een bewuste en gezonde leefstijl voel je je fitter, vitaler en heb je meer energie. Je kunt op verschillende gebieden werken aan een gezonde leefstijl. Daarom richten we ons het komende jaar iedere maand op een bepaald thema. Daarbij kijken we naar de drie pijlers van een gezonde leefstijl: gezonde voeding, voldoende beweging en ontspanning. Op de leefstijlkalender vind je een overzicht van alle thema’s die in 2021 aan bod komen. Mocht je vragen hebben over een van de thema’s, schroom niet om contact met ons op te nemen! Je kunt ons bereiken via leefstijl@ggzfriesland.nl.


Zelf aan de slag met een bewuste leefstijl?
De thema's die behandeld worden zijn niet alleen voor cliënten van MindUp nuttig. Iedereen doet er goed aan om bewust na te denken over zijn of haar leefstijl. Daarom vind je hier iedere maand een factsheet behorende bij het thema. Voel je vrij om deze factsheets af te drukken of te delen.


Januari - Gezonde voeding
Gezonde voeding is een heel belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Het is de brandstof en bouwstof van ons lichaam en er is veel om rekening mee te houden. We staan stil bij wat gezonde voeding is en welke simpele trucs je kunt inzetten.


Februari - Slapen
We slapen gemiddeld één derde van ons leven en tijdens deze rustmomenten herstelt ons lichaam en geest van de dag. Een goed dag- en nachtritme is enorm belangrijk voor onze prestaties overdag. We verdiepen ons deze maand in slaap en hoe we een goede nachtrust kunnen bevorderen.


Maart - Hygiëne

Goede hygiëne voorkomt veel onnodige problemen zoals een slecht gebit, hartproblemen, vervelende luchtjes en wondjes. Hygiëne is een breed begrip en zeker met COVID-19 hebben we gezien hoe belangrijk het is. We bekijken onze hygiëne en waarom dit bijdraagt aan een gezonde leefstijl.


April - Ontspanning
Veel mensen ervaren stress waarbij de hersenen overprikkeld worden. Stress veroorzaakt lichamelijke en geestelijke klachten. Het is daarom erg belangrijk dat je voldoende ontspanning vindt. Wij verdiepen ons in ontspanning. Wat werkt voor jou?


Mei - Sport en beweging
We ontdekken met elkaar hoe we onszelf en elkaar kunnen motiveren tot meer beweging en waarom beweging nu echt goed voor je is.


Juni - Voeding en psychologie
We kijken met elkaar hoe de voedingsindustrie ons verleidt tot het kopen van ongezonde producten. Door bewust te zijn hoe de psychologie van de voedingsmarketing werkt, kunnen we voorkomen dat we ons hierdoor laten beïnvloeden. Ook bekijken we hoe we elkaar kunnen stimuleren in gezonde voedingsproducten en hoe onze emoties en gewoonten invloed hebben op ongezond eten.

 

Bekijk hier de leefstijlproject thema's van 2020
Bekijk hier de leefstijlproject thema's van 2019
Bekijk hier de leefstijlproject thema's van 2018

Direct hulp nodig?