Banner Sporten

Zo fit als je kunt

Een bewuste en gezonde leefstijl draagt bij aan herstel. In 2020 staat het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ daarom stil bij de drie pijlers van een gezondere leefstijl: gezonde voeding, voldoende bewegen en het vinden van ontspanning. Iedere maand behandelen we een uniek thema dat bijdraagt aan jouw fitheid. Op de leefstijlkalender vind je een overzicht van alle thema’s die in 2020 aan bod komen.

Zelf aan de slag met een bewuste leefstijl?
De thema's die behandeld worden zijn niet alleen voor cliënten van MindUp nuttig. Iedereen doet er goed aan om bewust na te denken over zijn of haar leefstijl. Daarom vind je hier iedere maand een factsheet behorende bij het thema. Voel je vrij om deze factsheets af te drukken of te delen.

Januari - Budgettering
Na de dure decembermaand beginnen we het nieuwe jaar binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ met het thema budgettering. Omdat het soms lastig is om uit te komen met geld bespreken we deze maand met elkaar hoe we overzicht kunnen krijgen in onze financiën en delen we tips. Welke websites kunnen je bijvoorbeeld ondersteunen en hoe maak je een begroting? 

Februari - Gezonde voeding
In februari gaan we het binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ hebben over gezonde voeding. Welke producten zijn gezond en welke juist niet? We duiken samen de keuken in en gaan aan de slag met gerechten waarbij we zoveel mogelijk vitaminen en mineralen proberen te behouden.

Maart - Hygiëne en uiterlijke verzorging
In de maand maart staat binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ het thema hygiëne en uiterlijke verzorging centraal. Hoe voorkom je verspreiding van bacteriën en virussen en onnodige problemen zoals gaatjes in je tanden of vervelende luchtjes? Met elkaar ontdekken we wat er komt kijken bij een goede hygiëne en uiterlijke verzorging en hoe we elkaar hierin kunnen stimuleren.

April - Ontspanning
April staat binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ in het teken van ontspanning. In tijden van corona kan stress op de loer liggen. Omdat dit allerlei lichamelijke en geestelijke klachten met zich mee kan brengen is het belangrijk op zoek te gaan naar voldoende ontspanning. Deze maand ontdekken we met elkaar verschillende manieren om die ontspanning te vinden.

Mei - Sporten en bewegen
In mei gaan we het binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ hebben over sporten en bewegen. Door het coronavirus sporten en bewegen de meeste mensen veel minder dan normaal. We zitten allemaal meer binnen en sportscholen en -verenigingen zijn gesloten. Juist in deze tijd is het belangrijk om fit te blijven en dus om voldoende te bewegen. Kom in beweging!

Juni - Natuur en milieu
Het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ staat deze maand in het teken van natuur en milieu. Eropuit gaan in de natuur kan zorgen voor positieve gevoelens, ontspanning en energie. Deze maand bespreken we daarom welke activiteiten er te doen zijn in de natuur en waarom we een beetje zuiniger moeten zijn op het milieu.  

Juli - Creativiteit
Binnen het leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’ staat deze maand het thema creativiteit centraal. Creativiteit staat voor het bedenken van nieuwe ideeën en het realiseren ervan. Kunstenaars uiten hun creativiteit bijvoorbeeld in activiteiten als schilderen, kleien, dans en bouwen. Bezig zijn met creativiteit zorgt voor afleiding, fantasie en ontspanning. We gaan samen creatieve activiteiten ondernemen en halen de kunstenaar in onszelf naar boven!

Augustus - Slapen
Binnen het leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’ staat in de maand augustus het thema slapen centraal. Slapen is belangrijk voor een goede gezondheid. Slapen zorgt ervoor dat je herstelt van alle prikkels die je overdag binnenkrijgt. Mensen die slecht slapen zijn vaak chagrijnig, prikkelbaar, moe en kunnen zich minder goed concentreren. We gaan onderzoeken wat helpt bij een goede nachtrust en wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn van een slechte nachtrust.
September - Vegetarisch en veganistisch eten
In de maand september staat binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ het thema vegetarisch en veganistisch eten centraal. Vegetariërs eten bewust geen vlees, vis of gevogelte. Dit doen zij vanwege het dierenwelzijn, het milieu of omdat ze vlees niet gezond of lekker vinden. Veganisten nemen helemaal geen dierlijke producten, zoals kaas, eieren of melk. We staan stil bij de voor- en nadelen en we bekijken wat de alternatieven zijn voor vlees.


Bekijk hier de leefstijlproject thema's van 2019!

Bekijk hier de leefstijlproject thema's van 2018!

Direct hulp nodig?