Banner Sporten

Zo fit als je kunt 2018

Een bewuste leefstijl en gezonde voeding draagt bij aan herstel. Daarom is MindUp in 2016 van start gegaan met het leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’. Iedere maand wordt bij onze Beschermd Wonen locaties een thema behandeld met betrekking tot een gezonde leefstijl. Op de leefstijlkalender vind je een overzicht van alle thema's die behandeld worden.

Download de Leefstijlkalender 2018

Zelf aan de slag met een bewuste leefstijl?
De thema's die behandeld worden zijn niet alleen voor cliënten van MindUp nuttig. Iedereen doet er goed aan om bewust na te denken over zijn of haar leefstijl. Daarom vind je hier iedere maand een factsheet behorende bij het thema. Voel je vrij om deze factsheets af te drukken of te delen.

Januari - Gezamenlijk koken
2018, een nieuw jaar! Vol goede moed kunnen we werken aan fitheid en eetgewoonten, onder meer door lekker en gezond te koken met elkaar. Daarom staat in januari het thema gezamenlijk koken centraal in ‘Zo fit als je kunt’. We gaan koken met de koks van MindUp en laten ons inspireren. Daarnaast kijken we ook naar koken in het algemeen. Hoe maak je gerechten klaar en hoe zorg je ervoor dat voedingsstoffen niet verloren gaan? Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord.

Februari - Cultuur
In de maand februari van het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ staat het thema cultuur centraal. In 2018 is Leeuwarden een jaar lang ‘Culturele Hoofdstad van Europa’. Op gebied van cultuur is daardoor bijzonder veel te doen, dus ga bijvoorbeeld deze maand al genieten van culturele activiteiten in Friesland!

Maart - Muziek
De maand maart binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ staat volop in het teken van muziek, ofwel: kostbaar lawaai. Genieten van muziek is niet alleen fijn en ontspannend, maar ook gezond en belangrijk voor je (sociale) welzijn. Dat klinkt ons als muziek in de oren. Dus stof de lp’s af of haal je favoriete afspeellijst weer tevoorschijn en draai de knoppen van de speakers maar omhoog!

April - Vakantie en leuke uitjes
In de maand april van het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ staan we stil bij vakanties en leuke uitjes. Het mooie weer komt eraan, het voorjaar en de zomer nodigen uit tot het ondernemen van leuke activiteiten. Er is genoeg te doen en dus is het tijd om je te gaan verdiepen in het onderzoeken en plannen van uitjes en misschien wel die droomvakantie.

Mei - Sport en bewegen
In de maand mei van het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ staat het thema sporten en bewegen centraal. We staan stil bij nut en noodzaak, waarom het gezond is en we gaan op de Beschermde Woonvormen activiteiten ondernemen. Ook geven we tips over activiteiten en hoe je bijvoorbeeld kunt bijhouden hoeveel je beweegt.

Juni - Ervaar de natuur met je zintuigen
In de maand juni van het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ staan we stil bij hoe je natuur kunt ervaren met je zintuigen (zien, horen, proeven, ruiken en voelen). Leg de telefoon eens aan de kant en neem alle mooie aspecten van de natuur waar. Luister eens naar de vogels en ga rustig een wandelingetje in de natuur maken. Wist je dat je daar gelukkiger van wordt? Wij hebben alle tips omtrent natuur en ontspanning voor je op een rijtje gezet.

Juli - Maand zonder suiker
In de maand juli van het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt' staat het thema ‘suiker’ centraal. We staan stil bij de gevaren van teveel suiker in je voeding en we helpen je na te denken over gezonde alternatieven. Die zijn er volop, zonder dat het je eetlust of smaak hoeft te bederven.

Augustus - Maand van de dieren
In de maand augustus staat het thema ‘dieren’ centraal in het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt'. We staan met elkaar stil bij de voor- en nadelen van huisdieren. We ontdekken welke positieve invloeden dieren op ons kunnen hebben. En we gaan dieper in op bepaalde vragen, zoals: waar moet je bijvoorbeeld over nadenken voordat je een huisdier neemt? En: Hoe kun je in de natuur genieten van dieren?

September - Studie, cursus en hobby
In de maand september van het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ staan we stil bij studies, cursussen en hobby’s. We zetten de mogelijkheden van cursussen en trainingen op een rij en delen onze hobby’s met elkaar. Wist je dat het heel belangrijk is om je leven lang te blijven leren en ontwikkelen? Er is zoveel te doen en te leren en daarom kijken we samen naar hoe jij nieuwe ervaringen kunt op doen.

Oktober - Ontspanning
In de maand oktober staan we binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ stil bij het thema ‘ontspanning’. Naast voeding en beweging is ontspanning een belangrijke pijler voor een gezonde leefstijl. Maar hoe zorg je voor voldoende ontspanning en tijd voor jezelf? Wat zijn tips om stress te voorkomen of te verminderen?

November - Wereldgerechten
In de maand november staat het thema 'wereldgerechten' centraal binnen het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt'. We maken met elkaar gerechten uit verschillende werelddelen en ontdekken hoe je zonder pakjes en zakjes heerlijke wereldgerechten kunt maken. Hoe kook je op een gezonde manier en hoe ga je om met hygiëne in de keuken?

December - Feestdagen
In de maand december staat het thema 'feestdagen' centraal binnen het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt'. We staan stil bij de verleidingen die de maand december met zich meebrengt en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Gezamenlijk kijken we naar leuke activiteiten en tips die passen binnen een gezonde leefstijl.

Direct hulp nodig?