Banner Sporten

Zo fit als je kunt 2019

Een bewuste leefstijl en gezonde voeding draagt bij aan herstel. Daarom is MindUp in 2016 van start gegaan met het leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’. Iedere maand wordt bij onze Beschermd Wonen locaties een thema behandeld met betrekking tot een gezonde leefstijl. Op de leefstijlkalender vind je een overzicht van alle thema's die behandeld worden.

Download de Leefstijlkalender 2019

Zelf aan de slag met een bewuste leefstijl?
De thema's die behandeld worden zijn niet alleen voor cliënten van MindUp nuttig. Iedereen doet er goed aan om bewust na te denken over zijn of haar leefstijl. Daarom vind je hier iedere maand een factsheet behorende bij het thema. Voel je vrij om deze factsheets af te drukken of te delen.

Januari - Stoppen met roken
In de maand januari staat het thema 'stoppen met roken' centraal binnen het leefstijl project 'Zo fit als je kunt'. Gezamenlijk onderzoeken we hoe we onze locaties rookvrij kunnen krijgen en starten we met de training 'Voel je vrij, stoppen met roken'. Daarnaast worden de verschillende locaties uitgedaagd voor de leefstijlchallenge 'Hoe maak je jouw locatie rookvrij?'.


Februari - Vers koken
Het thema 'Vers koken' staat in de maand februari centraal binnen het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt'. In de beschermde woonvormen gaan we samen koken met verse producten en ontdekken we hoe we op een prettige, veilige en hygiënische manier kunnen koken.

​Maart - Veiligheid
Hoe veilig ben of voel jij je in je eigen huis? Het is een vraag die in maart centraal staat in het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’. Veiligheid betekent je prettig voelen, maar ook voorbereid zijn op noodsituaties. Waarom zijn rook- en koolmonoxidemelders bijvoorbeeld belangrijk? Hoe gebruik je ze? Hoe handel je bij brand of een ongeluk? Handige informatie en goede adviezen, overzichtelijk op een rij!

​April - Effect gezonde leefstijl
Binnen het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt' staan we in de maand april stil bij het thema 'Effect gezonde leefstijl'. We nemen succesvolle leefstijlactiviteiten met elkaar door en er wordt een fiets driedaagse georganiseerd. We fietsen langs alle locaties van MindUp waar overal een gezonde en lekkere snack klaarstaat!

​Mei - Sport en bewegen
In de maand mei staat het thema 'Sport en bewegen' centraal in het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt'. We ontdekken met elkaar welke sportactiviteiten er binnen MindUp worden aangeboden en hoe je ook zonder te sporten kunt zorgen voor voldoende beweging in het dagelijks leven. Op 22 mei gaan we met elkaar sporten tijdens de sportdag in Franeker die door CIOS-studenten georganiseerd wordt.

Juni - Ontspanning
Ontspanning staat in juni centraal binnen het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt'. We ontdekken waarom ontspanning belangrijk is voor een gezonde leefstijl en ondernemen relaxte activiteiten. Op 14 juni stappen we op de boot en gaan we de Waddenzee op. Ook krijgen we een rondleiding in Zeehondencentrum Pieterburen.

​Juli - Hygiëne
In de maand juli staat binnen het leefstijlproject ‘Zo Fit als je Kunt’ het thema hygiëne centraal. We hebben niet alleen aandacht voor voedselhygiëne, maar staan ook stil bij uiterlijke verzorging en slaaphygiëne. Hoe kun je op een veilige manier omgaan met voedsel? En hoe voorkom je onnodige problemen zoals gaatjes in je tanden of vervelende luchtjes? Samen gaan we aan de slag met deze vragen!

​Augustus - Muziek
Het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt' staat deze maand in het teken van muziek. Muziek heeft een grote invloed op je hersenen en je gemoedstoestand. Muziek kan je ontroeren, vrolijk of juist verdrietig maken, je kippenvel geven, tot rust brengen of in de stemming brengen voor een feestje. Muziek brengt ons in beweging. Deze maand duiken we samen in de wereld van muziek!

September - Gezamenlijke hobby's
Het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt' staat deze maand in het teken van gezamenlijke hobby's. We kijken naar verschillende hobby's en hoe die ervoor kunnen zorgen dat jij je minder verveelt. We gaan het hebben over het nut van het hebben van een hobby en hoe je er samen plezier aan kunt beleven.

Oktober - Vegetarisch eten
In de maand oktober gaan we het binnen het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt' hebben over vegetarisch eten. Is vlees eten nodig? Is minder of geen vlees eten gezond of juist niet? We verdiepen ons in de voor- én nadelen van vlees en gaan op zoek naar inspiratie voor vegetarische gerechten.

November - Weerbaarheid
De maand november staat binnen het leefstijlproject ‘Zo fit als je kunt’ in het teken van ‘weerbaarheid. Hoe krijg je meer zelfvertrouwen en hoe word je mentaal weerbaarder? Hoe gaan we met elkaar om en welke manieren zijn er om de via trainingen de weerbaarheid te vergroten? Deze vragen komen aan bod.

December - Sociaal netwerk
Een sociaal netwerk is een groep mensen met wie je een sociale relatie hebt en waarbij je plezier en steun vindt. Omdat een sociaal netwerk erg belangrijk is staat dit thema in december centraal binnen het leefstijlproject 'Zo fit als je kunt'. Hoe kun je investeren in je sociale netwerk en hoe kun je juist weer in contact treden met mensen waarmee je geen contact meer hebt?

Bekijk hier de leefstijlproject thema's van 2018!

Direct hulp nodig?