Wonen

Wonen (begeleid en/of beschermd)

Met een psychische kwetsbaarheid kan het lastig zijn om zelfstandig te wonen. Je vindt het dan bijvoorbeeld moeilijk om de dag goed in te delen of goed voor jezelf te zorgen. MindUp kan jou hierbij ondersteunen door begeleiding bij zelfstandig wonen of bij het wonen in een beschermde woonvorm. We leggen je graag uit wat dat is en wat de verschillen zijn.

Begeleiding bij zelfstandig wonen

We vinden het belangrijk dat je zo lang mogelijk op je eigen woonplek kunt blijven wonen. De medewerkers van MindUp ondersteunen waar nodig. Zo komen er woonbegeleiders langs waar je mee kunt praten over onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan medicatie, persoonlijk verzorging, leefstijl of financiën. Samen kijken we hoe je zo succesvol mogelijk zelfstandig kunt wonen en leven. 

Maar er is meer: we kijken ook naar wat je fijn vindt om te doen en waar je goed in bent. Wat wil je zelf en hoe kunnen we je helpen te zorgen dat je daar meer tijd en energie voor hebt? Een voorbeeld is begeleiding bij het binnenlopen bij onze koffie-uurtjes, meedoen aan kookgroepen of sporten bij MindUp. Zo proberen we ervoor te zorgen dat door passende ondersteuning het zelfstandig wonen steeds beter lukt. 

Beschermd wonen

Kun je niet zelfstandig wonen? Dan kun je mogelijk gebruikmaken van de verschillende woonvormen van MindUp. Er zijn individuele appartementen, groepswoningen in de wijk en meer beschutte woonplekken dicht bij ggz-afdelingen. Onze woonvoorzieningen staan vaak middenin een woonwijk, in de buurt van winkels en openbaar vervoer. Overdag gaan onze bewoners naar werk, school of dagbesteding.

Als cliënt krijg je in dit geval woonbegeleiding op maat. In de beschermde woonvormen wordt veel tijd besteed aan het leren kennen van de talenten en kwaliteiten van de bewoners. In combinatie met de activiteiten die we gezamenlijk ondernemen, proberen we jou vanuit je eigen kracht en regie passende ondersteuning te bieden bij het zo zelfstandig mogelijk wonen.

Meer weten?

Je kunt ons bellen of mailen via telefoonnummer 088 - 336 56 66 of info@mind-up.nl.
Klik hier voor een overzicht van al onze woonlocaties. 

Direct hulp nodig?