Woonwijk

Begeleid wonen volwassenen

Wonen in een appartement betekent dat je zo zelfstandig mogelijk leeft en zelf verantwoordelijk bent voor het huishouden. Er is vaak wel een gemeenschappelijke huiskamer die je op vaste tijden met andere bewoners deelt. Iedereen beschikt over een eigen budget voor eten en drinken en kan deelnemen aan de activiteiten die onze medewerkers organiseren.

Rehabilitatieplan
Met het oog op de passende ondersteuning bij jouw herstel, stellen we samen een rehabilitatieplan op. Daarin staan jouw persoonlijke doelen, bijvoorbeeld op het vlak van wonen, werken, leren, sociale contacten of vrije tijd. Ook staan er afspraken in die met de begeleiding en betrokkenen zijn gemaakt om hierbij te ondersteunen.

Elk half jaar beoordeel jij samen met begeleiders en familie of naasten het rehabilitatieplan. Jij bepaalt zélf wie hierbij aanwezig is.

Begeleiding
Een team van medewerkers ondersteunt jou en de andere cliënten bij het wonen, de dagelijkse gang van zaken en een aantal activiteiten, zoals koken en werken aan een gezonde leefstijl. We kijken naar ieders mogelijkheden en gaan werken aan je zelfstandigheid.

De persoonlijk begeleider ondersteunt je en bespreekt met jou regelmatig het rehabilitatieplan. Onze medewerkers willen dat je het dagelijks leven zo overzichtelijk mogelijk in kunt delen. Ze ondersteunen daarbij en helpen ervoor te zorgen dat je naar school of werk kunt gaan.

Wil je meer weten?
Bel of mail ons als je vragen hebt hierover. Dat kan via 088 - 336 56 66 of info@mind-up.nl.

Direct hulp nodig?