Leefstijl

Leefstijl

Leefstijl
Een gezonde leefstijl kan je helpen bij jouw groei en draagt bij aan herstel. Een leefstijlcoach van MindUp kan jou ondersteunen en begeleiden. Denk aan zaken als genoeg bewegen, gezond eten en genoeg slaap. Daardoor voel je je fitter en sterker en het is goed voor je ontspanning en energie.

Wil je meer weten? Bekijk dan onze video. Leefstijlcoach Emile legt daarin uit hoe MindUp jou kan helpen! 

Elke maand hebben we als MindUp binnen ons programma Zo fit als je kunt een speciaal thema, kijk maar eens naar deze kalender.  

Zelf aan de slag met een bewuste leefstijl?
Iedereen doet er goed aan om bewust na te denken over zijn of haar leefstijl. Daarom vind je hier iedere maand een factsheet met tips behorende bij het thema. Voel je vrij om deze factsheets af te drukken of te delen.


Januari - Slaap
We slapen gemiddeld een derde van ons leven. Tijdens deze rustmomenten herstellen ons lichaam en geest van de voorgaande dag. Een goede ‘slaaphygiëne’ is daarom enorm belangrijk voor onze dagelijkse prestaties. Aan de hand van dit thema kijken we wat je zelf kunt doen om een betere nachtrust te creëren.


Februari - Vers en gezond koken

We ontdekken met elkaar hoe je lekker, vers en gezond kookt, hoe je ervoor zorgt dat voedingsstoffen niet verloren gaan en waarom vers koken goed voor je is.


Maart - Hygiëne en uiterlijke verzorging

Goede hygiëne voorkomt veel onnodige problemen zoals een slecht gebit, hartproblemen, vervelende luchtjes en wondjes. We bekijken onze hygiëne en waarom dit bijdraagt aan een gezonde leefstijl.


April - Natuur en milieu

De natuur en het milieu zijn heel belangrijk voor de mens. De buitenlucht hebben we nodig voor zuurstof en de zon voor vitamine D. Daarnaast zorgt natuur ook voor een toename van positieve gevoelens, ontspanning en energie. We hebben het deze maand over alle voordelen van het buiten zijn en kijken hoe wij als individu een bijdrage kunnen leveren aan het milieu.


Mei - Sport en beweging
Sport en beweging zijn niet weg te denken als het gaat over leefstijl en het is een prachtige manier om te beginnen aan een gezonder bestaan. We ontdekken met elkaar hoe we onszelf én elkaar kunnen motiveren om meer te bewegen en waarom beweging nu echt goed voor ons is.


Juni - Ontspanning
Ook ontspanning is een belangrijke pijler voor een gezonde leefstijl. Als je ontspannen bent ervaar je minder stress, slaap je beter en neemt je weerstand toe. Je zit lekkerder in je vel. Het is daarom erg belangrijk dat je voldoende ontspanning vindt. Wat werkt voor jou?


Juli - Doen!
De laatste loodjes voordat de vakantie begint. Deze weken zijn vaak het zwaarste en het is soms echt lastig om in het ‘doen’ te komen. Deze maand richten we ons op wat kan bijdragen aan een proactieve houding om onze persoonlijke doelen te halen.

Augustus - Creativiteit
Creativiteit zit in alles en iedereen. Denk aan het maken van kunst, het bedenken van nieuwe ideeën en het verzinnen van oplossingen. Door mensen in hun kracht te zetten creëer je een omgeving waar de creativiteit er sneller uit kan komen. Maar hoe doen we dat?


September - Zingeving en motivatie

Zingeving geeft richting en motiveert om zaken te ondernemen. Het geeft beweegredenen waarom we willen veranderen of iets willen laten zien of presteren. Hoe kunnen we zingeving inzetten bij een gezond leven?


Oktober - Verslaving

Er zijn veel verschillende vormen van verslavingen. Zo kun je verslaafd zijn aan bijvoorbeeld drank, drugs, roken of gamen. Een verslaving kan veel impact hebben op onze gezondheid en verdient daarom de aandacht.

 
November - Weerbaarheid
Als je mentaal weerbaar bent, betekent dit dat je het vermogen hebt om tegenslagen goed te verwerken. Weerbaarheid zorgt voor verbeterde fysieke en mentale gezondheid en geeft energie en vertrouwen.


December - Stress

Veel mensen ervaren stress waarbij de hersenen overprikkeld worden. Stress veroorzaakt lichamelijke en geestelijke klachten, maar we hebben stress ook nodig om te functioneren.

Terug naar het overzicht
Emile Priest

Met een bewuste en gezonde leefstijl voel je je fitter, vitaler en heb je meer energie. Neem contact met mij om op verschillende gebieden te werken aan een gezonde leefstijl. 

Emile Priest

Leefstijlcoach

0683526931
Emile Transparant 3
Direct hulp nodig?