Locaties

Groepsbegeleiding

MindUp biedt cliënten ook in groepsvorm begeleiding aan. Dat is er zowel op gebied van werken als op het gebied van leren, wonen of het doen van activiteiten.

Werken
Voor mensen met psychische en psychosociale problemen is het niet altijd vanzelfsprekend om een reguliere baan te hebben of om zelf andere mensen op te zoeken. Als mensen een tijd niet hebben kunnen werken, kunnen ze de dagelijkse structuur en het contact met anderen missen. De afstand naar een betaalde baan wordt na verloop van tijd steeds groter.

MindUp biedt diverse vormen van dagbesteding met arbeidsmatig karakter. Hierdoor leren mensen weer wennen aan structuur, hiërarchie en het aannemen van opdrachten. Op basis van de persoonlijke doelen van onze cliënten plaatsen we iemand waar hij het beste tot zijn recht komt.

Verschillende soorten werplekken
MindUp beschikt over een breed netwerk op het gebied van leer- en werkervaringsplekken bij externe bedrijven. Hier begeleiden wij cliënten on the job, zoals dat zo mooi heet. Daarnaast heeft MindUp diverse interne werkplekken: van houtwerkplaats tot bedrijfsrestaurant en van administratief werk tot schoonmaakwerk.

Tijdens het werk wordt de cliënt ondersteund en begeleid door een activiteitenbegeleider. MindUp heeft diverse werkplekken verdeeld over de provincie Friesland.

Leren
Als iemand er een tijdje uit is geweest, kan de afstand tot een betaalde baan groot zijn. Vooral als je ook geen geschikte werkervaring of opleiding hebt of wanneer je andere vaardigheden mist.

Cliënten kunnen bij MindUp cursussen en trainingen volgen. Zij kunnen net die ervaring opdoen die ze nodig hebben om weer aan de slag te kunnen op de arbeidsmarkt of bij MindUp weer leren wennen aan de structuur van werken. MindUp geeft ook ondersteuning en advies bij het starten van een externe opleiding.

Verschillende soorten cursussen
We bieden verschillende cursussen, zoals een computercursus of een cursus schilderen of fotografie. Maar we bieden ook trainingen om gezond te leren leven of te leren omgaan met financiën.

Activiteiten
Soms is de stap te groot om aan het werk te gaan. Dan is het goed om te beginnen met een activiteit. Ook als iemand wel werkt, maar daarnaast graag mee wil doen aan een cursus of activiteit of simpelweg andere mensen wil ontmoeten, kan dat. Er zijn diverse activiteiten waar de cliënt uit kan kiezen.

Deelnemen of in gesprek
In onze centra kan de cliënt zich voor één of meerdere dagdelen opgeven voor een activiteit. De mogelijkheden zijn legio; van schilderen tot zwemmen en van deelname aan een leesclub tot fitness. De cliënten zijn vrij om te kiezen wat bij ze past: individueel of samen, met elkaar in het centrum of buiten met anderen.

Ze ontmoeten nieuwe mensen, ontdekken welke activiteiten bij hen passen en krijgen inzicht in hun eigen mogelijkheden voor de toekomst. Ook organiseren we als MindUp regelmatig diverse leuke uitstapjes voor ze.

Naast cursussen en activiteiten kunnen cliënten ook altijd binnenwandelen voor een kop koffie en een goed gesprek. MindUp beschikt over diverse inloophuizen die laagdrempelig te bezoeken zijn.

Voor aanmelding of overleg over een cliënt, kunt u altijd contact opnemen.

Direct hulp nodig?