Locatie Heerenveen

Werken aan herstel


We zien dat de vraag van mensen met een psychische kwetsbaarheid die bij MindUp komen verandert. Dat betekent wat voor ons als organisatie, als team en als begeleiders. Daarom hebben wij een nieuw begeleidingsmodel ontwikkeld. De tips in dit model kunnen onze medewerkers gebruiken om bij jouw herstelproces te helpen.


Het model bestaat uit 3 fases en 8 stappen en helpt bij de begeleiding die past bij jouw zorgvraag. De basis blijft de herstelvisie: MindUp blijft dus herstelondersteunende zorg bieden. Daar staan we voor vanuit onze missie en visie. We geloven in de kansen en mogelijkheden van iedereen en ondersteunen ieders proces van persoonlijke groei. Dat doen we op een manier die bij jou en je doelen past en vanuit jouw kracht: als cliënt heb jij zelf de regie. 

 

Ontmoeten
Het ontmoeten van elkaar en een passende plek vinden binnen MindUp is een belangrijke eerste fase in het proces van werken aan herstel. Hiervoor is tijd en aandacht nodig. 


Ontwikkelen
De tweede fase staat in het teken van jouw hersteldoelen. Binnen MindUp ondersteunen we het proces van persoonlijke groei. Elk herstelproces is uniek en persoonlijk. Iedereen heeft zijn of haar eigen doelen, een eigen tempo en manier om hiermee aan de slag te gaan. Jij hebt hier bij MindUp de regie in.


Op eigen kracht
Het vasthouden van jouw talenten is een belangrijk onderdeel van de derde fase. Ondanks dat de psychische kwetsbaarheid er misschien nog is, kan je je eigen leven op deze gebieden zelf indelen. Het kan zijn dat je daarna nog met andere doelen aan de slag gaat binnen MindUp, maar het kan ook zijn dat je doorstroomt naar een plek buiten MindUp. 

 

Direct hulp nodig?