Opening BW 14 09 5

BW Nijlân in Leeuwarden officieel geopend

donderdag 14 september 2023

MindUp heeft donderdagmiddag haar nieuwe Beschermde Woonvorm (BW) Nijlân officieel geopend. Onder het toeziend oog van medewerkers, cliënten en ketenpartners werd symbolisch de eerste boom geplant door de directie van MindUp Douwe Weening en Monique Menger, wethouder van de gemeente Leeuwarden Hein de Haan en een aantal bewoners van de nieuwe BW. 

De cliënten wonen al een jaar in de nieuwe BW in Leeuwarden, maar tot een officiële opening was het nog niet gekomen. Donderdag 14 september kwam daar verandering in. Tijdens een feestelijke middag heette Douwe Weening iedereen welkom. ,,Wij zijn grutsk op dit pand waarin cliënten en medewerkers een mooi onderkomen hebben in een prachtige wijk.’’  

 
Zorg op maat 
Wethouder van de gemeente Leeuwarden Hein de Haan nam daarna het woord. ,,Hier staat een prachtig complex met 44 hagelnieuwe appartementen en ik hoop dat iedereen zich hier enorm thuis gaat voelen.'' Twee bewoners van BW Nijlân namen de microfoon over en samen vertelden zij waarom het zo prettig wonen is in deze appartementen. ,,Wij vinden dat er echt zorg op maat wordt geleverd en er worden leuke uitjes georganiseerd.'' 

Directeur Monique Menger riep vervolgens de bewoners en medewerkers naar voren om de boom, verzorgd voor de groenvoorziening van MindUp in Sint Nicolaasga, te planten naast het plein voor het gebouw. 

Een kijkje in de keuken 
Na het officiële openingsmoment werden de deuren letterlijk geopend. Enkele bewoners van de BW stelden hun kamer beschikbaar en gaven een rondleiding aan geïnteresseerden. Ook omwonenden uit de buurt en van de appartementen van Mipatio, kwamen langs om officieel kennis te maken met hun ‘nieuwe’ buren. 

Direct hulp nodig?