Natuurlijk Hans

Natuurlijk Hans - afl. 1 - Basissaus

woensdag 15 april 2020

Nu onze eigen kok Hans niet meer met zijn deelnemers kan koken wil hij graag zijn kookkunsten delen met jullie! In de eerste editie van 'Natuurlijk Hans' maakt hij een basissaus met tomaten, waarmee je veel verschillende gerechten kan maken. Op deze manier kunnen onze deelnemers thuis ook aan de slag! Ga jij het recept proberen?


Benodigdheden

  • 8 tomaten of 4 tomaten + 400 gr tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 4 blaadjes basilicum
  • Zout en peper
  • Zonnebloem olie of olijfolie
  • 1 theelepel worcestersaus


Recept

  1. Tomaten wassen
  2. Snij de tomaten in grote stukken, snipper de ui grof en snij een teen knoflook
  3. Olie in de pan op middelhoog vuur
  4. Fruit de ui en knoflook zodat het een glanzend laagje krijgt
  5. Voeg de tomaten toe (ook de tomaten in blik)
  6. Voeg de Italiaanse kruidenmengsel toe
  7. Zout, peper en 1 theelepel worcestersaus
  8. Verander het vuur naar ‘laag’
  9. Zet de staafmixer op de bodem van de pan en begin met mixen.
  10. Basilicum toevoegen en proeven.

Direct hulp nodig?